Над 1/3 от българите декларират, че след въвеждането на извънредно положение

...
Над 1/3 от българите декларират, че след въвеждането на извънредно положение
Коментари Харесай

Галъп: 1/3 от българите са с намалени доходи заради коронавируса

Над 1/3 от българите заявяват, че след въвеждането на извънредно положение приходите им са намалели. Това демонстрира второто изследва на " Галъп интернешънъл " за ковид и подхванатите ограничения от кабинета, извършено измежду 850 души на 30 и 31 март. Първото бе предходната седмица.

36% от хората споделят, че приходите им са намалели, а 23 на 100 считат, че скоро им следва такова понижение . Около 6% от работещите декларират, че към този момент са изгубили работа, а още 10% споделят, че това е непосредствената им вероятност. Мнозинство от 70% от работещите не считат, че работното им място е застрашено.

Активните в стопански проект възрастни са тези, които в най-сериозна степен споделят тревожни оценки и вероятности за приходите си. Може би по тази причина и най-младите групи в по-голяма степен намират ограниченията към този момент за непоносими, считат от " Галъп ". Като цяло обаче българите търпеливо понасят сполетелите ги ограничения и не се вижда нужда от краткосрочни корекции на изключителния режим, като се изключи икономическата обстановка, където се струпват тъмни облаци, считат от организацията.

За изтеклата седмица по основните параметри на всеобщото схващане в България по отношение на ковид няма основна динамичност. 2/3 от българите не престават да считат, че ограниченията, които властта взема, са задоволителни.  Леко нараства по отношение на миналата седмица делът на тези, които считат ограниченията за  прекалени - в този момент са 20% , и слабо намалява делът на считащите, че ограниченията са незадоволителни (12%). Самите мерки са  „ неприятни, само че търпими “ за 82% от българските жители.  Други 15% споделят, че те са „ към този момент непоносими “. Сред активното население тези цифри са надлежно 80% и 17%.

Действията на държавното управление още веднъж се правят оценка високо, както и предходната седмица. В този подтекст Националният действен щаб също резервира утвърждението си в изключителната обстановка. Тя основава ново доверие към управляващите. Няма промени в данните за другите положения, в които обитават българите. 24% споделят, че обитават в положение на под паника боязън, 60% - изпитват паника, 13% реагират умерено , а останалите се затрудняват да отговорят.

Предишните сондажи по тематиката може да видите тук.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР